YIT:n taidonnäyte Mall of Tripla kokoaa palvelut saman katon alle sujuvaa arkea varten
Ajatus 100 hyvää tekoa -ohjelmasta syntyi vuonna 2012, kun YIT täytti 100 vuotta. Juhlavuoden kampanjan ideana oli toteuttaa erilaisia pieniä hyviä tekoja voittoa tavoittelemattomille järjestöille ja yhdistyksille.
Hyvien tekojen vastaanottajia ovat erilaiset yhteisöt, yhdistykset, järjestöt, koulut, päiväkodit ja palvelutalot eri puolilla Suomea. Hyviä tekoja toteuttavat sekä YIT:n työntekijät että YIT:ltä rahaa logonäkyvyyttä vastaan pyytävät tahot, jotka haastetaan tekemään hyvä teko kolmannelle osapuolelle palkkiota vastaan.
Alusta asti hyvin toimineesta kampanjasta on tätä nykyä muodostunut oma, YIT:n sosiaalisen vastuun ohjelmansa ja sen puitteissa on toteutettu jo yli 200 hyvää tekoa.
”Haluamme olla vastuullinen osa yhteiskuntaa ja tehdä yhteistyötä yhteisen hyvän eteen kestävän kehityksen hengessä. 100 hyvää tekoa -ohjelma on erinomainen esimerkki konkreettisista teoista, joilla voimme auttaa. Ohjelma vaatii meiltä ihan erilaista sitoutumista kuin pelkkä rahan lahjoittaminen. Olen iloisena seurannut, miten monet muutkin yritykset ovat toteuttaneet vastaavanlaisia vastuullisuustekoja viime aikoina”, alusta asti 100 hyvää tekoa -ohjelmassa mukana ollut Kristina Broman YIT:ltä sanoo.
Hyvien tekojen periaatteisiin kuuluu vahvasti tavaroiden kierrätys, YIT:n oman kaluston hyödyntäminen, turvallisuuden lisääminen, osaamisen jakaminen sekä henkilöstön motivointi. Lähtökohtana on mieluummin tehdä paljon pieniä tekoja useille tahoille, kuin muutama iso teko harvalle.
Vuosien varrella ohjelmassa on mm. nikkaroitu istutuslaatikoita, kasattu pulkkamäkiä, helpotettu arkea erilaisin korjauksin, autettu leirijärjestelyissä, siirretty kiviä ja tavaroita, opetettu tuunaamista, naulaamista ja maalaamista, rakennettu eläintenruokintapaikkoja, asennettu palloseiniä ja kunnostettu minigolfrata.
”Olemme myös kierrättäneet työmaakoppeja, puuta, paperia, messuseinäkkeitä, huonekaluja ja tietokoneita sekä tukeneet lasten ja nuorten urheilujoukkueita hyviä tekoja vastaan. Esimerkiksi Hongan tytöt ovat tehneet useita käyntejä palvelutaloon ja ilahduttaneet asukkaita hemmottelulla, askartelulla tai urheiluaktiviteeteilla. Viime syksynä lahjoitimme keskustakirjasto Oodin vierailijoiden tekemiä hyviä tekoja vastaan 1 000 kuusentainta 4H-järjestölle, jonka nuoret istuttivat taimet Hyvien tekojen metsään.”, Broman luettelee.
YIT aikoo jatkaa 100 hyvää tekoa -vastuullisuusohjelmaansa myös tulevaisuudessa.
”Pienillä teoilla on suuri merkitys ja yhdessä voimme muuttaa maailmaa paremmaksi kaikille. Hyvistä teoista versoo aina lisää hyvää. Ohjelma on myös hyvin konkreettinen esimerkki siitä, miten osaava henkilöstömme on todellinen avainresurssimme.”
Lue lisää:
Ehdota hyvää tekoa: www.yitgroup.com/fi/kestavakehitys/100hyvaatekoa
YIT:n kestävän kehityksen raportti