AI Lead Visa Linkiö, milloin tekoäly tulee työmaille?
Workery+ ratkoo toimistolle paluun ongelmakohtia ja vastaa työntekijöiden muuttuneisiin toiveisiin ja tarpeisiin. Työhyvinvointi ja mahdollisuus vaikuttaa omaan arkeen on myös huomioitu.
Vuoden 2020 kriisi kiihdytti toimitilojen vaatimukset uudelle tasolle ja toi monelle epätietoisuuden tulevaisuuden toimitilatarpeista. Samaan aikaan työnteon erilaiset paikat ja tavat muuttuvat ja moninaistuvat nopeasti. On vaikea sanoa varmuudella, kuinka moni työntekijä on lähityössä tänään, huomenna, ensi syksynä, vuonna 2025? Kuinka moni heistä tekisi mieluiten töitä etänä, työpisteellään, kahvilassa tai jossain muualla?
Teetimme kansainvälisellä The NextGen Projectilla tutkimuksen, johon osallistui 1 100 verkkokyselyyn vastannutta. Vastaajat olivat iältään 20-40- vuotiaita, eli milleniaaleja, jotka muodostavat yli puolet maailman työvoimasta. Tärkeimmät konkreettiset asiat, joita nuoret arvostavat työssään, ovat oma työpiste, lyhyt työmatka ja joustavat etätyömahdollisuudet.
Tilatarpeen ennakointi tulee olemaan jatkossakin haastavaa ja siksi rinnalle on kehitettävä uusia tapoja hallita yritysten toimitiloja. Workery+ -konseptissa yritys tekee sopimuksen työtiloista halutulle määrälle työntekijöitä, maksaa tilasta käytön mukaan ja saa joustavalla sopimuksella vuokrattua omat tilat, avotyöskentelypisteitä tai sopivan yhdistelmän näistä kahdesta.
Joustoa siis kaivataan, tilatarpeet muuttuvat ja hybridityö on tullut jäädäkseen. Workery+:ssa on mahdollista kokeilla vaikkapa toimitilojen neliöiden puolittamista vuodeksi. Kokeilujakson jälkeen on helpompi löytää sopiva ratkaisu ja todellista tarvetta vastaavat tilat käytännön kokemusten pohjalta.
Toimistolle paluu lähestyy ja moni miettii nyt onko se turvallista.
”Tilojen turvallisuus ja terveellisyys on taattava, jotta yritykset ja niiden työntekijät voivat palata toimistoihin. YIT:n Workery+ -toimitilakonsepti on lähtenyt liikkeelle pitkälti juuri turvallisuuden kehittämisestä”, toteaa johtaja Anders Stenbäck YIT:n palveluita kehittävästä yksiköstä.
Myös tilasuunnittelussa on huomioitu turvallisuus ja terveys, esimerkiksi riittävä väljyys, ergonomiset kalusteet ja desinfiointipisteet. Jokainen Workery+:n jäsen voi halutessaan käyttää säädettävää sähköpöytää ja valita käyttöönsä joko satulatuolin tai selkä- ja käsinojallisen työtuolin.
”Toimipisteessämme on kosketusvapaita hanoja ja valokatkaisimia, sekä ilmanpuhdistimet. Lisäksi työpisteiden tasot ovat antimikrobiset. Neuvottelutiloja ja muita paikkoja, joissa ihmiset istuvat tai viettävät aikaa, siivotaan ja desinfioidaan säännöllisesti”, lisää Stenbäck.
Myös tietoturva-asiat on otettu huomioon tarkasti. Vallilaan avatun Workery+ toimitilan uraauurtava konsepti palkittiin kansainvälisessä Real Estate and Building Futureproof – kiinteistötapahtumassa tämän vuoden Smartest Building Award -palkinnolla.
Uuden ajan toimistolta vaaditaan viihtyvyyden lisäksi myös huippuluokan palveluita. Workery+ tarjoaa hotellitasoisen palvelukokonaisuuden, joista voi valikoida sopivat vaihtoehdot esimerkiksi työhyvinvoinnin palvelut tuodaan lähelle työntekijöitä keskellä päivää.
Workery+ Vallilassa on yritysasiakkaille suunnattu yksityinen kuntosali. Se on oiva vaihtoehto yksittäisille liikuntaseteleille. Työpäivän aikana salilla voidaan järjestää muun muassa taukojumppaa tai lounasjoogaa, joka voidaan striimata etänä työskenteleville.
”Tämä on laaja valmennuskonsepti yrityksille, johon kaikki työntekijät voivat osallistua. Kuntoilun lisäksi palveluihimme kuuluvat esimerkiksi stressinhallinta- ja ravintovalmennukset,” kuntosalin liiketoimintajohtaja Saara Aura Aura kertoo.
”Kerran vuodessa voimme tehdä yrityksen henkilöstölle yksilölliset kunto-ohjelmat. Työnantaja saa näin laadukkaat palvelut henkilöstölleen pienellä maksulla. Se on myös verovähennyskelpoinen ja kilpailuvaltti yrityksille”, Aura sanoo.
Kuntosalin toimitusjohtaja Tuomas Takalo kertoo, että konsepti on tehty helpoksi toteuttaa, ja tavoitteena on vaikuttaa monen ihmisen työhyvinvointiin. Hyvinvoinnilla on vaikutusta niin työssä viihtymiseen kuin sairauspoissaoloihin.
Myös aulakahvilassa ja ravintolassa, on panostettu sekä oman väen että vierailijoiden rentoon kohtaamiseen. Tiloissa toimii tasokas ravintola Sture16 Eatery sekä kahvila Sture16 cafe & bar, jota pyörittävät yhdessä neljä alan konkaria vuosien kokemuksella. Lounasravintola on avoinna myös muille Vallilan alueella liikkuville.
Kaikki Workery+ toimistot ovat helposti saavutettavissa ja sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien varrella, saapuu töihin sitten junalla, metrolla, raitiovaunulla, bussilla, pyörällä, autolla tai potkulaudalla. Työntekijälle voi siis antaa vapauden valita, missä oma työ minäkin päivänä tehdään ja mikä on hänelle sujuvin tapa tulla toimistolle. Henkilöstö voi valita itselleen parhaiten sopivan työpisteen, vaikka läheltä omaa kotiaan ja näin minimoida työmatkaan kuluvan ajan.
Workery+ tilat sijaitsevat Helsingissä Vallilassa, Esplanadilla Akateemisen kirjakaupan yläkerrassa ja Kalasataman Teurastamolla sekä Espoossa Keilaniemessä Accountor Towerissa. Suunnitelmissa on laajentaa verkostoa vuonna 2022 edelleen ja avata Workery+ Käpylä.