YIT:n työmaapäällikön Jari Paajasen (32) pitkään kypsynyt muutos lähti käyntiin seikkailunhalusta ja vei rakentamaan Tukholmaan Henriksdalin jätevedenpuhdistamon laajennusta, E2-tunneliprojektiin.

”Haluan nähdä muitakin paikkoja, kuin kotisuomen. Tämä oli helppo ja turvallinen lähtö, koska Ruotsi on suhteellisen samanlainen kuin Suomi, mutta eroaa kuitenkin tarpeeksi”, sanoo Paajanen.  

Myös Jarin vaimo muutti mukana Tukholmaan ja mieluinen koti hyvältä paikalta löytyikin pienen etsinnän jälkeen. HR on ollut apuna muutoksen suunnittelussa.

”Pääkonttorilta saimme apua ja tietoa siitä, miten siirto tapahtuu. Olen ottanut myös itse asioista selvää ja lähtöä suunnitellessa täytyykin kysellä paljon”, sanoo Paajanen.

Hän on saanut myös kielitaidon parantamiseen apua kielikurssilta, jonka YIT mahdollisti. Vaikka Paajanen onkin opiskellut Ruotsia kouluaikoina, kieli ei ollut vahvuus.

”Porukka on ymmärtänyt, että tulen muualta ja en osaa kieltä täydellisesti. Olen sanonut suoraan, että jos en ymmärrä, asiat hoidetaan englanniksi, jotta varmasti ymmärrämme toisiamme. Se on ollut kaikille ok”, kertoo Paajanen.

Vastaanotto on ollut muutenkin erittäin hyvä.

Infra tarjoaa erilaisia työtehtäviä

Jaria innostaa infrarakentamisessa erityisesti monenlaiset työmaat ja tunnelinrakentaminen erilaisiin tarpeisiin.

”Skaala on laaja, viimeksi olin tekemässä maailman ensimmäistä käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitusluolaa ja nyt teemme viemäritunnelia Tukholmaan. Seuraavaksi voin tehdä moottoritietunnelia tai metroa. Tunnelin käyttötarkoitus voi olla vaikka mikä, ja se innostaa minua. Infrassa on myös henkisesti saman oloista porukkaa, joten viihdyn erinomaisesti”, kiittelee Paajanen.

Jari Paajasen koko tarina

Kalliorakentaminen

Avoimet työpaikkamme